miercuri, 15 ianuarie 2014

Sfaturi utile pentru alegerea unui voal perfect pentru mireasa

Exista o varietate nesfarsita de stilluri de voaluri pentru mireasa din care sa alegi pe cel perfect, insa aceasta poate fi o sarcina la fel de dificila ca si aceea de a alege rochia de mireasa.
De unde sa incepi ?  Din fericire, te afli unde trebuie, pentru ca iti voi da sfaturile necesare ca sa fi pregatita atunci cand vei cauta voalul perfect.

Dupa alegerea rochiei perfecte, voalul este aspectul definitoriu al imaginii tale. Din punct de vedere istoric, voalul a fost purtat pentru a proteja mireasa de spiritele rele insa in ziua de azi este purtat pur si simplu ca ornament, un accesoriu care finiseaza imaginea perfecta a unei mirese.

Miresele din ziua de azi pot alege orice fel de voal pe care si-l doresc, dar este important sa inteleaga ca voalul este un accesoriu, si doar o parte din tinuta care le va face sa arate fabulos in acea zi minuntata.

O mireasa trebuie sa ia in considerare modul in care voalul se va asorta cu rochia, cu forma fetei, cu forma corpului, cu coafura si cu locatia in care se va desfasura nunta. Toate aceste informatii si descrierile diferitelor feluri de voaluri sunt descrise in detaliu in cele ce urmeaza.


Rochia ta:

Una dintre cele mai importante considerente este alegerea unui voal care sa completeze si sa puna in valoare rochia. In primul rand, trebuie sa vezi care este cel mai important lucru care scoate in evidenta rochia ta. 

Apoi trebuie sa alegi un voal care sa evidentieze aceste puncte forte. De exemplu, daca rochia aleasa de tine are un bust pe care vrei sa il scoti in evidenta sau poate are niste detalii frumoase pe spate, atunci poate vei vrea sa alegi un voal care sa se termina inainte de acele detalii sau prin care sa se vada detaliile rochiei. De asemenea trebuie tinut cont si de stilul decoratiilor de pe rochie si de nivelul de incarcare cu detalii al ei.
In general, daca ai ales o rochie simpla atunci poti purta un voal mai elaborat, mai complicat, in schimb, daca rochia este cu foarte multe detalii, un voal mai simplu va fi mult mai frumos. Nuntile formale, in special cele regale, tind sa asorteze voalul si rochia la acelasi nivel de detaliere.

Sunt o multime de stiluri de voaluri insa toate trebuie sa fie in acord cu rochia aleasa de tine. Stilul clasic este mai formal, simetric si de obicei mai elaborat intr-un fel. Stilul romantic poseda un element "matasos" si de obicei include multa atentie indreptata asupra detaliilor. Stilul sofisticat este subestimat pentru ca este lipsit de detalii inutile in schimb predomina tusele neasteptate si look-ul eclectic.

Lungimile:

Foarte scurt: Voalurile foarte scurta precum cele ca o viziera de obicei acopera fata pana la barbie. Vizierele din voal sunt fascinante mai ales daca rochia aleasa este una care se ridica pana la gat, dar se asorteaza foarte bine si cu o rochie sofisticata cu un stil eclectic.

Pana la umeri: Voalurile scurte care ajung pana la umeri au aproximativ 45 centimetri lungime. Sunt perfecte pentru o rochie fara umeri, fara bretele, cu corset, sau pentru rochiile cu detalii frumoase pe spate. Cu toate astea, de obicei nu sunt foarte formale pentru rochiile clasice.







Pana la coate: Au aproximativ 65 centimetri in lungime, ceea ce face sa ajunga exact pana la jumatatea bratelor. Acestea au un aer romantic si se asorteaza de minune cu rochiile de bal deoarece se termina fix acolo unde incepe volumul inferior al rochiei.


Pana la talie: Este doar putin mai lung decat cel pana la coate, au aproximativ 75 centimetri lungime si se asorteaza cu aproape toate rochiile care nu au trena.


Pana la degete: Unul dintre cele mai populare voaluri este acela care ajunge pana la varful degetelor mainii atunci cand intinzi mana. Au aproximativ 90 centimetri si se asorteaza cu aproape toate rochiile de mireasa.

Pana la genunchi: Cu o lungime de aproximativ 115 centimetri, aceste voaluri ajung pana la genunchi. Arata excelent daca este purtat la o rochie trei sferturi care ajunge pana la jumatatea gambelor.

Pana la podea: De obicei denumit si voal de balet, acesta atinge usor podeaua, lungimea acestuia ajustandu-se in functie de inaltime voastra, bineinteles cu tocurile ce le veti purta la nunta. Sunt deseori purtate aceste voaluri si se adapteaza oricarui fel de rochie mai putin celor care au trena.


Lungimea Biserica: Sunt acele voaluri care ajung sa formeze valuri pe podea si sunt purtate impreuna cu  rochiile cu trena.


Lungimea Catedrala: Este cel mai lung si prin urmare cel mai formal, pot ajunge chiar si pana la 3 metri lungime dar exista si exceptii acestea ajungand chiar la mai bine de 4 metri lungime. Se asorteaza cel mai bine cu rochiile clasice de bal.

Va rog sa retineti ca lungimea acestor voaluri trebuie calculata in functie de amplasarea pe cap, in functie de coafura si de forma corpului. Cel mai bun mod de a afla exact unde va ajunge limita inferioara a voalului este sa masurati din locul de unde doriti sa il amplasati pe cap.
Latimile:

Voalurile vin de obicei in 3 latimi diferite care creeaza diferite grade de plenitudine in lateral si in partea de sus.

135 centimetri: este cea mai neteda varianta de voal. Are volumul limitat la partea de sus si in parti. Daca vrei sa iti scoti in evidenta detaliile rochiei acesta este voalul pe care il cauti. Acest voal se aseaza frumos in spatele umerilor ceea ce il face sa fie potrivit pentru rochii cu bretele sau maneci.

180 centimetri: Acesta este un voal moderat ca si inaltime si latime. Ofera mai multa acoperire in jurul bratelor asa ca este potrivit pentru rochiile simple cu bretele. Este mult mai romantic decat cel de 135 centimetri.

275 centimetri: Acest voal este cel mai lat si are cel mai mare volum in partea de sus. Te va invalui intr-o nota de mister, inconjurandu-ti bratele. Este ideal daca vei purta o rochie fara bretele si vei vrea totusi ceva care sa iti incnjoare bratele si umerii. S-ar putea totusi sa arate mult prea incarcat in cazul in care ati ales o rochie sofisticata de nunta.


Culorile:

Voalul trebuie sa fie in acord cromatic cu rochia de mireasa. De obicei magazinele care vand voaluri au anumite denumiri pentru fiecare insa trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de alb, mai multe nuante de ivoire, rozuri, bejuri si auriuri. Bineinteles, vei gasi unele care o anumita nuanta dar sunt completate de straluciri ce vor arata frumos din cauza combinatiilor de materiale din care sunt facute. Voalurile stralucitoare ofera o sclipire ce va atrage privirile tuturor mai ales sub razele soarelui.
In contrast cu cele stralucitoare, voalurile obisnuite sunt mate in aparenta. Daca sunteti nehotarate sau indecise, cereti mostre de material si incercati sa le vedeti atat la lumina naturala cat si la lumina artificiala. 


O mireasa trebuie sa ia in considerare modul in care voalul se va asorta cu rochia, cu forma fetei, cu forma corpului, cu coafura si cu locatia in care se va desfasura nunta. O parte din aceste informatii v-au fost prezentate in articolul precedent ce il puteti citi aici. Mai jos, va prezentam alte detalii de care ar trebui sa tineti cont pentru a puta alege un voal perfect pentru o mireasa perfecta.
Straturi:
Puteti alege intre unul, doua sau trei straturi de voal. Alegerea depinde in mare masura de stilul rochiei tale.
Un voal intr-un singur strat este mai potrivit pentru un look mai sofisticat dar la o rochie romantica s-ar asorta mai bine un voal din doua sau chiar trei straturi de voal. Straturile multiple de voal sunt excelente daca vei alege o coafura simpla pentru ca parul tau nu  va fi foarte clara, nu se va putea vedea foarte bine sub acestea.

Unul dintre straturi are denumirea de "blusher", acesta fiind stratul care acopera fata atunci cand te vei afla in biserica. Miresele din ziua de astazi sunt libere sa aleaga daca vor sa aiba fata acoperita de un voal sau nu. Este o decizie personala, multe dintre mirese gasesc foarte romantic momentul in care mirele ridica voalul pentru primul sarut.
Daca vrei ca voalul tau sa aibe un "blusher" atunci trebuie sa alegi un voal cu mai multe straturi care sa iti permita sa intorci peste cap acest voal sper spate. Este de asemenea indicat sa alegi un voal care ajunge pana la umeri pentru ca de obicei voalul "blusher" ajunge pana la 45 centimetri lungime. Un voal mai scurt in spate decat in fata ar putea parea putin ciudat. Asigura-te ca blusher-ul nu are mai mult de 45 centimetri lungime altfel s-ar putea sa ai surprize neplacute, precum atingerea sa de buchetul de flori.
Decoratiunile:
Un voal poate fi finisat intr-o multime de feluri. Ar trebui sa selectati un finisaj care sa se potriveasca cel mai bine cu rochia de mireasa. Daca rochia este destul de simpla, atunci puteti alege o margine decorativa, poate o broderie. Rochiile structurate tind sa arate mai bine cu o panglica pe partea de jos a voalului. Rochiile romantice, moi, arata mai bine daca voalul va contrasta putin cu cateva margini simple si taioase. De asemenea puteti reproduce anumite detalii de pe rochie pe voal, dar foarte subtil.
De asemenea se pot adauga perle stralucitoare, pietre semipretioase si multe altele. Imaginatia nu are limite.  

Forma fetei:
Rolul voalului este acela de a-ti incadra fata, asa ca ar trebui sa tii cont de acest aspect atunci cand vei alege un voal pe care sa il porti in acea zi.

Fata rotunda: De obicei, o fata rotunda este atunci cand latimea fetei este aproximativ egala cu inaltimea fetei. Tocmai de aceea pare rotunda. Ar trebui sa evitati voalurile care vor face volum in partile laterale, fiind mai potrivit un voal care sa faca volum mai mult in partea superioara a capului. Cel mai potrivit este un voal pana la umeri.

Fata patrata: se remarca prin trasaturi ferme, o forma lata a fetei. Voalul potrivit este acela care va da putina lungime fetei si va ajunge cel putin pana la umeri. Volumul in partea superioara este binevenit. De asemenea se poate asorta un voal circular sau in cascada pentru a distrage atentia de la liniile proeminente ale fetei.

Fata ovala: Este de obicei putin mai lunga decat lata si este similara formei unui ou. Toate tipurile de voaluri merg foarte bine cu aceasta forma, insa trebuie avut in vedere ca prea mult volum in laterale sau in partea superioara ar duce la disproportionare.


Fata lunga: Datorita faptului ca este mult mai mica latimea decat in cazul unei fete ovale, este bine sa alegeti un voal care sa confere volum in laterale evitand volumul din varful capului.
Forma corpului:

Voalul are capacitatea de a corecta forma si proportiile corpului. Daca ai un bust mai generos sau o usoara burtica atunci poate vei fi avantajata de un voal lung pana la varful degetelor sau poate chiar mai jos. Aceasta se datoreaza faptului ca voalul va alungi partea superioara a corpului.
Un corp in forma de para va fi mai avantajat de un voal pana la umeri, coate sau talie.
Femeile mai voluptoase ar trebui sa se limiteze la un singur strat de voal mai ingust pentru ca nu vor dori sa adauge extra volum corpului.
Femeile inalte pot purta voaluri lungi, dar femeilor scunde li se potrivesc mai bine voalurile pana la talie sau chiar mai sus.
Coafura:
Coafura pe care ai ales-o poarta un rol important in determinarea modelului potrivit de voal, precum si a decoratiunii pe care o vei purta pe cap. O coronita, un voal lung sau un voal cu straturi multiple, toate au nevoie de un suport bun, eventual un coc bine format. O coafura cu parul sustinut la spate dar cu suvite mai lungi va functiona cu un voal moderat ca si lungime. Daca insa vei purta parul desfacut atunci voalul trebuie sa depaseasca macar putin linia parului.

De asemenea, ar trebui sa iei in considerare amplasarea pe cap. Anumitor coafuri se potrivesc mai bine voalurile atasate in partea din fata, dar altele arata mai bine cu voalul prins in spate.
Daca ai parul scurt, poti atasa voalul la partea din fata. Cand ai parul lung ai multe variante de prindere. Daca totusi vei avea un coc ridicat, atunci voalul poate fi atasat in partea inferioara a acestuia, cat mai in spate.
Voalul poate fi atasat cu un pieptene sau ac de par, dar poate fi atasat si cu o tiara, coronita sau bentita. Este o idee buna sa cumperi voalul cu ceva timp inainte si sa il iei cu tine atunci cand vei discuta cu stilistul ce iti va aranja parul.
Locatia:
Poate parea ciudat, insa ar trebui sa ti cont si de locul unde se va desfasura nunta. Trebuie sa alegi un voal care sa se potriveasca cel mai bine. Daca vei alege un voal foarte lung precum cel Catedrala poate va fi potrivit pentru o ceremonie intr-o biserica foarte mare, foarte larga, insa poate fi dezastruos daca ceremonia va fi intr-un loc mai mic. Trebuie sa tii cont de micile aspecte care te-ar putea deranja in timpul ceremoniei si sa alegi voalul in functie de asta.
Daca te vei casatori in aer liber sau de ce nu... pe plaja, trebuie sa tii cont de multe alte lucruri, nisip, vant, praf. Lungimea maxima admisa este pana la genunchi in acest caz.

Daca locatia stii sigur ca va fi cu mult vant atunci un voal lung este foarte greu de controlat, mai ales cand va trebui sa arati bine pentru sedinta foto.
O viziera din voal poate ar fi mai recomandata in cazul acesta.
De asemenea ar trebui sa iei in considerare si clima. Daca va fi foarte cald nu vei vrea sa fi incarcata si infasurata in multe straturi de voal care se lipesc de pielea ta.

Stiu ca nu te gandeai ca sunt atatea lucruri de care trebuie sa tii cont, insa trebuie sa faci tot ce trebuie, sa stii absolut totul pentru a putea avea nunta pe care ti-o doresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu