duminică, 30 iunie 2013

Află ce tipuri de cravată poţi purta la nuntă

Pentru viitorii miri ce merg la serviciu îmbrăcaţi în tricou şi jeanşi, orice tip de cravată vor purta la nuntă o să îi intimideze puţin, pe când cei ce aleg un outfit formal zi de zi îşi vor dori o cravată mai exotică. Mai jos ai top 5 al accesoriilor ce se poartă la gât în ziua cea mare.

Cravata simplă

Este tipul de accesoriu pe care bărbaţii îl poartă în combinaţie cu un costum office, elegant-smart. Totuşi, pentru un asemenea eveniment sunt indicate cravatele din materiale preţioase, satinate, în nuanţe deosebite: auriu, mov, albastru electric, roz, argintiu. 

Tendinţele actuale dictează cravate din ce în ce mai subţiri, simple.

 Ascot

Acest accesoriu din garderoba masculină este extrem de elegant, iar ca şi look se situează undeva între lavalieră şi eşarfă. De obicei materialul din care este confecţionată cravata ascot este unul cu imprimeuri, de la buline până la motive geometrice sau orientale, şi se asortează perfect unui costum simplu. 

  Papionul

Ideal pentru tuxedouri şi fracuri, conferă o alură stilată, demnă de o aşa zi importantă. De asemenea, poate fi din acelaşi material şi culoare dacă se optează, în completarea ţinutei, pentru un brâu. Dacă eşti un mire mai extravagant poţi să mizezi pe un papion colorat, care va deveni astfel esenţa întregii ţinute.

 Lavaliera

Este o eşarfă-cravată ce se combină, de obicei, cu o bijuterie. Se poartă doar la un costum din trei piese, întotdeauna cu vestă şi cămaşă cu guler dublu, pentru un plus de sobrietate. Merge asortată cu o redingotă ori un sacou mai lung.

Eşarfa

Mirele ce alege să poarte în ziua cea mare o eşarfă şi-a asigurat admiraţia invitaţilor. Designerii propun eşarfele din mătase fină, satin, decorate cu diverse modele, însă nuanţa predominantă să fie identică cu a costumului. Trebuie asortate fie cu jachete din brocart, fie cu sacouri smart, pentru o notă de distincţie.

sâmbătă, 29 iunie 2013

Cum să îţi faci singur nodul de la papion ???

Ai ales: în ziua nunţii vei purta papion. O alegere inspirată de altfel, dar spune-mi, te descurci să îi faci nod? unica.ro vine în ajutorul tău cu sfaturi practice.
Să faci un nod la papion e la fel de simplu precum ţi-ai lega şireturile! De îndată ce vei vizualiza întreg conceptul şi vei exersa de câteva ori mişcările, ai să devii maestru în această artă.

Şi pentru că e destul de greu să faci practică urmărindu-ţi reflexia din oglindă, sfatul unica.ro este să începi prin a înnoda papionul pe picior, deasupra genunchiului.

1. Începi prin a-ţi aşeza cravata în jurul gâtului (sau pe picior), cu partea din stânga mai jos cu aproximativ 1.5 cm decât cea din dreapta.

2. Petrece capătul mai lung peste cel mai scurt.

3. Fă un nod simplu folosindu-te de partea mai lungă . Lasă capătul lung pe spate. Menţine nodul cât mai strâns posibil.

4. Pliază capătul mai scurt şi ţine-l bine cu degetele. Acum papionul tău începe să prindă formă.

5. Prinde cu degetele fundiţa formată şi adu peste capătul lung. Trece-l prin mijlocul fundei, cât de strâns şi perfect poţi. Această bandă va reprezenta practic nodul papionului.

6. Ajutându-te de degete bagă capătul prin gaura specială din spatele papionului. Nu executa această mişcare cu vârful benzii, ci exact de sub nod.

7. Ajustează buclele formate din spatele fundei. Strânge cât poţi de bine întreg ansamblul.

8. Apucă cu degetele nodul papionului şi ţine-l nemişcat în timp ce, cu cealaltă mână, finisezi întreg look-ul. 

Nu te aştepta să îţi iasă din prima! Exerciţiul este cheia succesului către un papion perfect!

Mai jos ai si link ul unui filmuleţ care să te ajute în această mare aventură! Succes! 


vineri, 28 iunie 2013

Cum să îţi alegi costumul de mire


Ziua cea mare se apropie. Emoţii, temeri, clipe de fericire, planuri şi vise, un carusel halucinant de stări contradictorii v-a cuprins fără drept de apel. Chiar dacă în aceste momente logodnica ta solicită sprijin şi mult ajutor (miresele sunt fiinţe deosebite!) şi tu, dragă mire, eşti important.

 

Costumul de mire, de la A la Z

Înainte de toate, indiferent de tendinţe sau sfaturile altora, costumul trebuie să îţi placă ţie. Probabil că viitoarea ta soţie te-a bombardat deja cu „subtile” sugestii de care vei ţine cont , însă nu uita că cel care hotărăşte eşti tu! Aşadar, să parcurgem împreună ghidul vestimentar special creat pentru gineri!

 

Sacoul

Când alegi un costum este imperios necesar să fie unul adecvat constituţiei şi corpului tău. Dacă nu te încadrezi în dimensiunile standard, ideale sunt atelierele de croitorie ori casele de modă ce realizează ţinute customizate. Aşa te vei asigura de succesul croielii şi vei achiziţiona un costum ce se pretează perfect anatomiei corpului tău.
Un sacou bine croit promite nu doar un look reuşit, ci şi o excelentă libertate de mişcare şi o stare de bine atunci când îl porţi. Recomandate sunt piesele închise într-un nasture, maxim două, cu trei buzunare frontale (unul sus şi două jos) şi deschidere pe spate fie centrală, fie laterală.
De asemenea, trendurile dictează pentru costumele de miri revere sofisticate, fie realizate dintr-un material preţios, diferit de cel din care este realizat costumul, fie mai pronunţate  (mai late, mai înguste ori cu o tăietură deosebită). 

Sfat:
Lungimea mânecii sacoului trebuie să lase la vedere 1 cm din cămaşă şi butoni!
Dacă silueta îţi permite, mergi pe un sacou cambrat! De efect!

   

Pantalonii

În ceea ce priveşte pantalonii, mizează pe un model cu un croi simplu, drept, fără pense sau alte artificii vestimentare (nici pantalonii slim&sleek nu se mai poartă!). Materialul pantalonilor, implicit al întreg costumului, trebuie să fie unul de calitate, dintr-un material natural, de top, fără inserţii sintetice. 
Atenţie! Atunci când îi îmbraci, pantalonii ideali cad cu 1 cm deasupra tocului pantofului!

Cămaşa

Modelul de cămaşă perfect se alege după câteva criterii: constituţie, forma gâtului, culoare, croială. În concluzie, bărbaţii cu gât lung sunt sfătuiţi de specialişti să opteze pentru gulere înalte, impunătoare, sofisticate şi groase, iar cei cu gâtul scurt pentru gulere tot înalte, însă subţiri. Culoarea cămăşii variază în funcţie de culoarea costumului, iar butonii sunt un must: conferă eleganţă şi rafinament.



Află care sunt tendinţele în materie de costume de mire

miercuri, 26 iunie 2013

Exclusiv masculin: 5 sfaturi practice pentru miri

Despre costum

Ştiu că e mai ieftin şi la îndemână să înşfaci un costum de anul trecut, cu care ai participat la un botez din familie. Ştiu şi că arată aproape ca nou, dar nu crezi că ziua nunţii tale merită o ţinută deosebită, special creată pentru un astfel de moment? Dacă încă nu te-am convins află că ţinutele pentru miri arată diferit faţă de costumele obişnuite. Reverele au alt croi şi sunt, de obicei, realizate din materiale preţioase, sacourile sunt prinse cu nasturi speciali, ca să nu mai vorbim de cămaşă!

Aşadar, mizează pe un costum de mire deosebit! Poate să fie chiar şi închiriat! În ziua nunţii, stilul face diferenţa!

 

Pantofii

Să fie de bun gust, fără cioc, toc, imprimeuri în piele ori culori extravagante. Să fie dintr-un material de calitate şi neapărat noi. O încălţate scofâlcită sau zgâriată strică întreg aspectul.

Ca să nu ai surprize neplăcute, cumpără-i cu ceva zile înainte şi poartă-i prin casă. A, încă ceva! Ia din bucătărie o răzătoare de legume şi raşchetează delicat talpa pantofilor (da, ai citit bine!). În acest fel o să eviţi acrobaţii nedorite pe suprafeţe lucioase precum marmură, gresie, granit.

 

Cămaşa

Chiar dacă nunta are loc vara, niciodata nu îmbrăca o cămaşă cu mânecă scurtă. Acest detaliu nu face decât să ştirbească din solemnitatea şi eleganţa evenimentului. De asemenea, evită cămăşile cu buzunare pe piept, pe cele înflorate, cu model, carouri sau alte accesorii.

 

Şosetele

Un alt detaliu extrem de important sunt şosetele. Nu e momentul pentru Michael Jackson sau Homer Simpson look. Şosetele se asortează la costum, nu la pantofi, aşa că alege întotdeauna şosete negre, fine la costumele închise ori şosete de bambus bej albicios la cele deschise la culoare.

 

Accesoriile

Întotdeauna batista (dacă există!) şi floarea din piept vor fi purtate de miri pe partea stângă. Butonii trebuie să fie asortaţi cu întregul outfit, iar lanţurile, ghiulurile, brăţările nu au ce căuta. Dacă nu e total indispensabil pentru tine, renunţă şi la ceas (îl vei păstra doar dacă e un model elegant, nicidecum unul sport!). Simplitate înseamnă bun gust, clasă, eleganţă.

marți, 25 iunie 2013

4 alegeri neaşteptate pentru tortul miresei

Dacă nu vrei să optezi pentru tortul clasic, diplomat decorat cu marţipan alb, iată ce variante mai poţi lua în considerare.

Tortul colorat

Uimeşte-ţi invitaţii cu un tort colorat, contrastând plăcut cu nuanţele pale specifice decorului de nuntă.
Ai de ales între flori colorate (inclusiv naturale) aplicate pe tort, elemente comestibile colorate sau chiar glazură în mai multe culori.


Tort de nuntă decorat cu negru

Dacă nunta ta este prea elegantă pentru torturile de mai sus, optează pentru o combinaţie de alb şi negru. Detaliile negre – fie ele şi mure aplicate pe fiecare etaj al tortului – aduc o pată de culoare, dar combinaţia rămâne totuşi elegantă.

Tort de nuntă asimetric

La fel de amuzant, tortul asimetric dă impesia că „stă să cadă”. De fapt, nu există acest risc, însă tortul rămâne unul original şi ieşit din tipare.


Tort de nuntă din brioşe

Tortul din brioşe este mai comod de transportat şi mai uşor de servit. Trebuie doar să ceri aşezarea brioşelor pe un platou de tort şi să alegi pentru el cel mai frumos decor. Desigur, brioşele pot fi toate la fel sau diferite ca decor, culoare sau reţetă.

Decolteul rochiei de mireasă în funcţie de bust

Decolteul rochiei de mireasă atrage toate privirile, de aceea el trebuie să arate perfect. Multe rochii de mireasă au trene superbe şi sunt accesorizate cu stil.
Din păcate, aspectul decolteului lasă de dorit. Motivul? Forma decolteului nu se potriveşte cu mărimea bustului miresei şi nici cu linia umerilor ei.

Iată 9 modele de decolteuri pentru rochia de mireasă, în funcţie de mărimea bustului, precum şi sfaturi utile privind bustul mic sau cel mare.

Tipuri de decolteu pentru miresele cu bust mic


Miresele cu bustul mic ar trebui să evite modelele de decolteu în V sau rochiile cu umerii goi. Ştim că este greu să renunţi la modele de rochii, stil corset, fără bretele, aşa că designerii adaptează astfel de modele şi pentru miresele cu bustul mic


Acest model poate fi purtat de miresele cu bustul mic şi umerii frumos sculptaţi.

În cazul în care rochia nu are umeri, atunci ea trebuie să aibă linia bustului accentuată cu o fâşia de material separată de mijloc, pentru a crea iluzia de volum.

Dantela de deasupra are şi ea rolul de a mări optic un bust mic.



Un model clasic de decolteu pentru miresele cu bustul mic este cel din imagine. Rochia acoperă V-ul mic al bustului şi are bretele frumos accesorizate, care să distragă atenţia de la bust.



O altă variantă fără umeri este aceasta. Linia decolteului rochiei este uşor în valuri, fără să deseneze un V clar.

Miresele cu bustul mic pot purta acest model, dacă materialul rochiei în zona bustului este uşor în valuri, nu mulat pe bust.

Accesoriile plasate pe lateralul bustului, precum cele din imagine, măresc şi ele optic bustul.


Nu ezita să foloseşti machiajul pentru a crea iluzia unui decolteu mai mare. Un truct eficient este să îţi pudrezi cu un ton mai închis interiorul sânilor, pentru a crea o umbră ce îţi flatează bustul.

Tipuri de decolteu pentru miresele cu bust mediu


Miresele cu un bust măricel, dar nu generos sunt cele mai norocoase, pentru că ele pot alege aproape orice model de rochie de mireasă, fără grija unui bust prea mic sau prea mare. Pentru a-ţi pune în evidenţă decolteul mergi la sigur cu modelele de mai jos.



Rochiile cu umerii dezgoliţi te avantajează foarte tare, indiferent care este linia decolteului.

Poţi opta pentru a linie a decolteului dreaptă şi frumos accesorizată, cum este modelul din imagine.






Linia decolteului mai adâncă, în formă de V, iarăşi te avantajează doar pe tine, fiind nerecomandată celor cu bustul mic sau mare.

Poţi opta pentru modele de V fără umeri sau pentru unul cu bretele-guler ce înconjoară gâtul, cum este cel din imagine.



Mai poţi încerca şi o rochie cu umerii revărsaţi şi un decolteu uşor oval, dacă îţi doreşti o ţinută simplă şi elegantă.

Modelul le avantajează în special pe cele cu umerii înguşti, care nu ar arăta perfect într-o rochie cu umerii dezgoliţi, potrivită umerilor frumos sculptaţi.



Tipuri de decolteu pentru miresele cu bust mare


Deşi bărbaţii le adoră, femeile cu un bust generos întâmpină dificultăţi în alegerea unei rochii de mireasă în care să arate distins şi elegant, nu precum o bombă sexy.

În cazul în care eşti fericita posesoare a unei cupe C, trebuie să eviţi linia decolteului în formă de V sau rochiile cu bretele ce se unesc în spatele gâtului. Iată câteva modele de decolteuri care îţi garantează un look rafinat.

Acest model te avantajează din mai multe motive.

Zona bustului şi zona taliei sunt confecţionate din acelaşi material, lucru care îţi diminuează proporţiile, iar bretelele late, ce cad uşor pe umeri îţi oferă susţinerea de care ai nevoie, fără să îţi preseze sânii.




Un alt decolteu care te avantajează este cel în formă de inimă, cum este modelul din imagine. Rochia fără umeri şi cupele rotunde îţi oferă acel look de prinţesă pe care ţi-l doreşti.

Modelul este indicat doar celor cu bustul mare, căci forma decolteului „taie” din volumul sânilor tăi.


Pentru miresele cu bust mare, dar care îşi doresc ca decolteul să meargă în linie dreaptă, este indicat acest model.

Zona bustului este confecţionată dintr-un material simplu, care este mai apoi acoperită de o fâşie de material fină şi transparentă, care merge pe linia umerilor. Astfel, dimensiunile bustului sunt ascunse, fiind conservată eleganţa înfăţişării.

Dacă ai sânii ceva mai mari asigură-te că pe sub rochia de mireasă porţi un sutien sau un corset  capabile să îţi ofere susţinere şi siguranţă, pe durata întregii zile.

luni, 24 iunie 2013

Cele mai folosite materiale pentru rochia de mireasă

Dacă te-ai hotărât să îţi faci rochia de mireasă pe comandă, la un atelier de croitorie sau la un designer de renume, e bine să fii informată în ceea ce priveşte materialele pentru care vei...
Ţine cont de anotimpul în care are loc fericitul eveniment, de modelul dorit dar şi de aspect. Spor la ales!

Top 10 materiale

Şifon: este o ţesătură plutitoare, romatică prin definiţie, un melanj simplu de mătase şi celofibre. Există, de asemenea, o versiune mai puţin scumpă realizată dintr-un amestec de polyester şi mătase. Acest material poate fi moale sau poate avea un finisaj rigid, iar de obicei este produs în foi delicate şi apoi drapat în straturi.

Satin: poate fi din mătase naturală sau dintr-un material sintetic în amestec cu o suprafaţă netedă neîntreruptă, de obicei strălucitoare şi lucioasă. Materialul este unul preţios, de lux şi uneori are în componenţă nailon sau poliester pentru şi mai multă strălucire.

Tafta: este o ţesătură clară, netedă, lucioasă, din mătase sau amestec; are aspectul unei reţele în cruci mici; foşneşte la atingere şi are avantajul de a fi foarte uşoară;  Originea sa provine din persană şi înseamnă "ţesături răsucite". 

Crep: este o ţesătură moale, care curge cu o textură plisată şi este popular pentru mireasă şi domnişoarele de onoare deopotrivă. Acest material subţire poate fi tăiat pe bie pentru a crea o siluetă măgulitoare femeilor subţirele.

Batist: o ţesătură moale, delicată, de vară, realizată fie din bumbac, fie dintr-un amestec de bumbac-poliester; are o textură fină şi pură şi, de obicei, este de culoare albă.

Mătase: este fibra naturală folosită cel mai des în realizarea rochiilor de mireasă.Luminosul şi vaporosul material este recunoscut pentru strălucirea sa subtilă. Primavara, vara sau toamna sunt anotimpurile indicate pentru a purta rochii de mireasă confecţionate din acest material.

Dutchess Satin: un material neted, frumos, lucios, natural, cu un finisaj glossy bogat. Deoarece această ţesătură este una dintre cele mai grele, poate fi mai potrivită pentru anotimpurile reci. Orice rochie realizată cu acest material va arăta simplu, dar de efect şi orice accesoriu bine ales va spori aspectul curat al ţesăturii.

Brocart şi Damasc: ambele sunt materiale mai grele, de obicei întreţesute cu desene sau modele în relief, ideale pentru nunţile de iarnă. Aceaste ţesături bogat ornamentate au fost întotdeauna asociate cu luxul şi opulenţa. Brocartul sau damascul sunt  ţesături potrivite pentru mireasele care se căsătoresc într-un castel medieval sau care au ca şi temă de nuntă lumea domniţelor şi cavalerilor.

Georgette: o ţesătură de mătase sau cu fir sintetic, cu textura ce conferă iluzia de tul de mătase sau nailon, material care poate fi folosit cu succes pentru voaluri.

In: material frumos, durabil, elegant, cu un luciu natural, de obicei folosit cu amestec pentru a reduce ridarea, încreţirea; ideal de utilizat pentru nunţile de primăvară şi vară.

duminică, 23 iunie 2013

Totul despre rochia de mireasă închiriată


Rochia de mireasă închiriată, o variantă la modă Când îţi doreşti o rochie de mireasă senzaţională, de la o casă de modă celebră sau semnată de un designer însă bugetul spune "Nu", alege să îţi închiriezi una!
Te închipui purtând în ziua ce mare o rochie de mireasă semnată de un designer celebru sau o casă de modă renumită? Îţi doreşti materiale preţioase, cristale Swarovski, cele mai fine broderii sau chiar inserţii cu perle, însă bugetul nu îţi permite o asemenea investiţie? Nu-i nimic! În ziua nunţii, visele devin realitate.

Trăim vremuri tulburi şi instabile din punct de vedere financiar, iar o nuntă în perioada asta „de criză” presupune un efort considerabil din partea îndrăgostiţilor. Există însă soluţii, idei şi propuneri pentru toate domeniile: invitaţii făcute handmade, mărturii eco, mai ieftine, şi o rochie de mireasă fabuloasă şi...închiriată!

 

Închirierea, un nou concept în lumea nunţilor


Să îţi închiriezi rochia pentru nuntă este o variantă chic, modernă, nicidecum ceva de care să te ruşinezi! Uită de ideile preconcepute ale persoanelor neinformate (ba că aduce ghinion dacă nu e nouă, ba că o rochie second hand nu arată la fel de bine ca una abia cumpărată etc) şi vizitează site-urile firmelor specializate.

vineri, 21 iunie 2013

Trash the Dress, distracţie în doi după nuntă

Toată lumea ştie: adevărata distracţie se petrece după nuntă, în trei! Nu e vreun triunghi amoros promiscuu, ci sesiunea Trash the Dress: tu, soţul şi fotograful!
Ziua cea mare a trecut. Inelarul îţi e răsfăţat acum de o frumoasă verighetă-legământ, bărbatul care surâde lângă tine s-a metamorfozat din logodnic în soţ, iar tu eşti doamna lui. Eşti fericită, obosită, împlinită. Pe umeraş, frumoasa rochie de mireasă stă mărturie clipelor ce s-au scurs.

 

Rochie de Nu-mă-uita


Ai visat-o de când erai mică, a fost o aventură să o găseşti, iar acum ai abandonat-o în şifonier. Rochia de mireasă, pentru că desprea ea vorbim, pare să-şi fi găsit sfârşitul. Ai s-o mai scoţi din dulap poate peste ani, când o să îţi convingi fiica s-o încerce pentru nunta ei. Bineînţeles că va accepta, ca mai apoi să refuze politicos o rochie îngălbenită de vreme, cu iz puternic de lavandă şi naftalină, desuetă pentru vremurile acelea.

Aşa că nu lăsa preţioasa rochie să piară atât de repede. Acordă-i un al doilea moment de glorie şi poart-o la o sesiune extraordinară Trash the Dress. Ce înseamnă acest concept şi ce presupune? unica. ro a aflat totul pentru tine!

 

Trash the dress!


Închipuie-ţi următoarele: tu şi soţul tău, plus un fotograf profesionist. Un cadrul natural de o sălbăticie primordială, zâmbete, tălpi goale. Mii de cadre insolite, un aparat foto ce soarbe cu nesaţ din dragostea voastră ce umple aerul ca un abur, şi multă voie bună. Cam aşa se desfăşoară un shooting Trash the Dress, unde personajele principale sunteţi voi.

Conceptul, aşa cum îi spune şi titlul (tr. Distruge rochia), presupune o zi întreagă dedicată fotografiilor. Doar că nu vorbim de ipostaze şi instantanee standard, ci de mult mai mult. 

Pentru început, alege un fotograf-artist, care să ştie să surprindă sublimul din fiecare cadru şi care uneori să vă facă să uitaţi că e şi el prin preajmă. Apoi, alături de soţ, optează pentru o locaţie deosebită: un petic de plajă pustie, un lan de maci, o pădure răcoroasă, pe malul unui lac, o hală industrială sau orice spaţiu ce vă reprezintă şi vă încântă.

1,2,3 camera vă iubeşte! Îmbrăcaţi în ţinutele de mire şi mireasă, comportaţi-vă firesc, lăsaţi dragostea să vi se citească în privire, în gesturi, în ochi. Ascultaţi indicaţiile fotografului şi lăsaţi-vă imortalizati în ipostaze drăgăstoase, haioase, inedite.
Ţie, dragă mireasă, nu-ţi fie teamă să îţi murdăreşti rochia. Asta e şi ideea! Tăvăleşte-o prin noroi, prin apă, prin nisip ori frunze, totul de dragul artei şi al amintirilor de neuitat.

Iar tu, proaspăt soţ, nu te sfii să scapi de cravată, să îţi îndoi pantalonii ştrengăreşte şi să îţi distrugi cămăşa albă. De fapt, profită de acest eveniment pentru că va fi singura dată când nevasta n-o să-ţi reproşeze că ţi-ai pătat hainele!

Cererea în căsătorie: în public sau în intimitate?

Cererile în căsătorie făcute într-un loc public implică nişte riscuri şi pot da foarte repede în penibil, dar tot ele sunt cele mai spectaculoase şi te surprind cel mai tare.
Pe de altă parte cererile în căsătorie realizate într-un cadru intim, deşi nu vă pun în situaţii jenante, pot fi lipsite de acea scânteie la care visează orice femeie.

Care ar fi cererea ideală în căsătorie? Şapte reprezentante ale sexului frumos s-au gândit ce s-au gândit şi au încercat să răspundă!


Loredana: „Mi-ar plăcea să fiu cerută de soţie într-un loc public, în timpul unei vacanţe în străinătate, pe o insulă exotică, de preferat vara. Bine, dacă e loc public nu înseamnă că vreau să urle în gura mare!”

Alina: „Locul nu prea contează... Deşi prefer ca lucrul acesta să se întâmple între patru ochi, nu m-ar deranja nici dacă ar fi în public. Dar cu condiţia să nu se facă circ în jur. In rest, nu am preferinţe. Poate că mi-ar plăcea să fie undeva pe o plajă, fiindcă îmi place marea şi mi se pare romantică.”

Adriana: „Mi-ar plăcea să mă ceară de soţie în intimitatea propriei locuinţe. Să ne uităm la un film, iar când mă duc până la bucătărie să mai iau nişte floricele, el să mă aştepte cu inelul şi să pună întrebarea. Oricum, fără trandafiri şi alte scenarii excesiv de romantice.”

Oana: „Cred că mi-ar plăcea să se petreacă într-un loc public şi ieşit din comun. Nu neapărat ceva romantic, mai degrabă ceva bezmetic. Ideea e să nu mă prind până în momentul respectiv, să fiu total surprinsă!”

Simona: „Mi-ar plăcea să fim plecaţi undeva, în străinătate, dar totul să se petreacă fără o audienţă. Deci mă poate surprinde seara, târziu în camera de hotel…”

Monica: „Prefer să fiu cerută în căsătorie într-un loc privat, iar întregul eveniment să fie foarte personal, să aibă legătură doar cu noi doi. Nu vreau să văd că a împrumutat ceva din filme şi să pară forţat. Vreau să îl văd pe el în acest gest făcut.”

Claudia: „O cerere în căsătorie mi se pare cumva un moment intim, care mi-aş dori să se petreacă într-un cadru mai special, fără un public care să ne urmărească. Poate să fim într-o vacanţă, undeva departe…”

joi, 20 iunie 2013

10 melodii pentru o nuntă regală

  Continuand pe ritmuri regale, va recomand sa va inspirati, pentru nunta din repertoriul care ne-a inspirat si pe noi...

Train - ”Marry Me”


Este una dintre melodiile la care fetele din toată lumea visează cu ochii deschişi ascultând versurile drăgăstoase ale băieţilor talentaţi de la Train, căci se află pe val în topurile internaţionale.

Şi nu doar pentru că este un hit, dar cum ai putea să refuzi pe cineva care îţi fredonează "Promite-mi că vei fi fericită mereu alături de mine/ Eu îţi promit că îţi voi cânta chiar de toată muzica ar dispărea"...?

Bruno Mars - ”Marry You”


Nu trebuie să cauţi printre albumele de blues ca să găseşti cea mai romantică melodie care să îţi stoarcă lacrimile peste ani. Alege o melodia pop la fel de romantică, dar mai ritmată şi cu o lirică la fel de savuroasă, despre frumuseţea spontaneităţii dragostei, valabilă şi la case mai mari.

Paula Abdul - ”Will You Marry Me Boy?”


Când a lansat în 1992 videoclipul melodiei, de pe albumul Spellbound, nimeni nu avea vreo îndoială că Paula Abdul era îndrăgostită până peste cap. Drept urmare, în acelaşi an s-a căsătorit cu Emilio Estevez pe care sigur l-a "vrăjit" cu această superbă melodie.

Colbie Caillait - ”I Do”


Cântecul acesta efervescent te convinge să spui "da" instantaneu. Dar nu oriunde, ci pe o plajă însorită ca nisipurile de aur Californiei.

Bon Jovi - ”Wedding Day”


Chiar dacă versurile sunt dulci-amărui, piesa rămâne un splendid testament despre puterea dragostei şi o mărturisire înduioşătoare despre regrete, sentimente şi speranţă.

Rostită de Bon Jovi, orice scuză este acceptată.

Third Day - I've Always Loved You


Iată o declaraţie dintre cele mai frumoase pe care o poţi asculta iar şi iar, rostită impecabil de băieţii de la Third Day.

Coldplay - ”Wedding Bells”


Ascultându-l pe Chris Martin cântând despre clopotele de nuntă este ca şi cum ai asista la o ceremonie. Iar intreptretarea piesei la pian este sublimă şi te lasă fără cuvinte.

Abba - ”I Do, I Do, I Do, I Do, I Do”


Găsim că Abba ar deschide programul artistic al mirilor cu unul dintre cele mai adorabile dansuri, în plus, ar destinde în mod fericit atmosfera sobră de la o nuntă roială.

Tracy Chapman-”Wedding Song”


Este cel mai romantic cântec din lista noastră care te va înduioşa garantat până la lacrimi... de fericire. Versurile fac din acest cântec un real testament al celor mai frumoase sentimente.

Jewel - ”I Do”


Ne place melodia lui Jewel pentru că este veselă şi realistă în acelaşi timp, este sentimentală şi are un ritm foarte incitant.

Iar versurile piesei sunt o sursă de înţelepciune pentru toate cuplurile tinere, aflate la început de drum.

miercuri, 19 iunie 2013

Figurine pentru tortul de nunta - Cele mai frumoase

 
   Tortul miresei este unul dintre cele mai importante elemente ale nuntii. Nunta perfecta are nevoie de un tort perfect, iar tortul perfect nu este complet fara figurine. 
    Tortul de nunta trebuie sa fie la fel de interesant si frumos precum nunta voastra. Desi nu sunt indispensabile si multe cupluri aleg alt tip de decoratiuni pentru tortul de nunta, in cazul in care optati pentru figurine pe tortul de nunta nu trebuie sa uitati ca trebuie asortate celorlalte accesorii, dar si incadrate in tema nuntii.

Alegerea mea: pentru tortul meu:

 
    Atunci cand este vorba despre tortul miresei, nu exista absolut nici un motiv sa nu incorporezi in acesta un indiciu despre personalitatile voastre.  

Idei: Figurine amuzante, Figurine clasice, Figurine stilizate, Figurine cu animale, Figurine romantice, Figurine unicate,

Figurine tematice,

       Figurina clasica       Figurina clasica                         Figurina amuzanta                  Figurina tematica

     Figurina stilizata  


       Figurina romantica  
Figurina tortul miresei          Figurina tortul miresei     


Figurina tortul miresei   Figurina tortul miresei  
Figurina tortul miresei    Personalized Heart Crystal Wedding Cake Topper (More Designs)  

 Bride & Groom Ceramic Figurine Wedding Cake Topper    Elegant Bride & Groom Cake Topper  
 Personalized Crystal Triangle Wedding Cake Topper    Personalized Crystal Wedding Cake Topper - Simple Elegance  
Figurine tort    Figurina tort inima      

Figurina tort sarut    Figurina comica "sus pe tort"    

Figurina comica tort "Amenda"    Figurina tort "in asteptare"    

Figurina tort comica "cenusereasa"    Figurina tort " din priviri"   
     



marți, 18 iunie 2013

Figurina noastra de tort !!!

    Desi mai sunt 438 de zile pana la Nunta Noastra, am tot ales pana sa "culegem" figurina pentru Tortul Miresei :-).. Am mai dat o geana, prin cataloage, reviste din strainatate si care sunt in tara, pe site-uri romanesti, englezesti si franceze...

   Pana la urma am decis, ca figurina speciala din acril, in forma de inima in care putem pune o poza cu noi miri, este ceea ce ne dorim - si uite asa, azi am zis (asta a fost Duminica) si a doua zi (luni), "m-am impiedicat" intr-un magazin de specific foto, cand mersesem evident cu alte treburi, de o rama foto in forma de inima, magnifica, asemanatoare cu cele de pe site-uri, la 10% din pretul lor si in plus cu ceva detalii unicate :-) nu am sa stric surpriza inca, dar promit ca am sa postez originalul, la momentul oportun!

Dimenisuni: 9 cm H x 9 cm Latime

O figurina de tort speciala din acril in forma de inima in care se poate pune poza mirilor ,bebelusului sau celui aniversat. Dupa ziua evenimentului o poti pastra ca si rama!
Dimenisuni: 9 cm H x 9 cm Latime - See more at: http://www.nunta-alba.ro/bazar/figurine-de-tort/figurina-tort-cu-rama-foto/#sthash.qBHd8zQ0.dpuf
O figurina de tort speciala din acril in forma de inima in care se poate pune poza mirilor ,bebelusului sau celui aniversat. Dupa ziua evenimentului o poti pastra ca si rama!
Dimenisuni: 9 cm H x 9 cm Latime - See more at: http://www.nunta-alba.ro/bazar/figurine-de-tort/figurina-tort-cu-rama-foto/#sthash.qBHd8zQ0.dpuf

luni, 17 iunie 2013

Combinaţii de culori pentru nunta ta

Nu te-ai decis încă ce culori vei folosi la nunta ta? Asta înseamnă că deocamdată nu poţi alege nici tortul, husele pentru scaune, baloanele, buchetul de mireasă, aranjamentele florale sau place...
Toate acestea, dar şi alte elemente din decor şi vestimentaţie vor ţine seama de culoarea sau schema de culori pe care ţi-o alegi. Prolema este că sunt atâtea şi atâtea culori frumoase încât puţine mirese reuşesc să ia o decizie din prima.

Culori tari sau pasteluri?

În primul rând gândeşte-te ce fel de mireasă eşti. Eşti o mireasă romantică, inocentă, care ţine la tradiţii şi nu ar renunţa în ruptul capului la voal? Înseamnă că ţi se potrivesc mai degrabă culorile pastelate: bleu, lila, verde pal, galben pai, roz pal. Restul elementelor vor porni de aici: scris de mână pe place carduri, buchet din trandafiri, o rochie romantică din voal şi dantelă.

La polul opus se situează miresele moderne, excentrice, care nu vor să audă de voal, trandafiri sau dantelă. Dacă îţi doreşti ceva deosebit şi nu ţi-e teamă să ieşi din tipare, înseamnă că eşti genul de mireasă care ar alege mai degrabă culori puternice: bleu marin, roşu, mov, verde oliv, poate chiar fuchsia.

Unde va fi petrecerea?

Chiar dacă ai deja culorile tale preferate, nu face nicio alegere până nu analizezi în detaliu restaurantul. Uită-te ce culoare au feţele de masă dacă nu se pot schimba, ce culoare au draperiile, mocheta, ce nuanţă are parchetul sau gresia. Acestea îţi limitează puţin alegerile. Dacă totul este maro închis nu prea mai poţi folosi culorile închise cum sunt movul sau negrul.

Dacă eşti una din norocoasele care îşi ţin petrecerea într-o grădină trebuie luat în considerare verdele din jur, care va fi, vrând-nevrând, una din culorile tale.

Culorile anotimpului

Dacă tot eşti nehotărâtă, ghidează-te după culorile naturii. La nunţile de primăvară merg culorile calde şi pastelate, vara poţi folosi roşu, portocaliu şi alte culori tari şi calde. Toamna sunt numai bune culorile pământului, iar iarna megi pe culori reci, cum este albastrul.

Combinaţii originale de culori

Verde şi roz – dacă alegi nuanţele potrivite este o combinaţie originală, proaspătă, dar cuminte. Se potriveşte atât primăvara cât şi vara. Poţi combina feţe de masă verzi cu aranjamente florale roz, iar dacă mirele este suficient de curajos ar putea să-şi caute o cravată în aceste două culori.

Galben şi portocaliu
– o combinaţie solară, optimistă, numai bună pentru o nuntă de vară şi o mireasă îndrăzneaţă, care nu se teme de culorile tari.
Albastru şi alb – cele două culori se potrivesc de minune dacă alegi o temă marină, dar nu e neapărat să le alături scoici şi peştişori. Formează o combinaţie proaspătă şi elegantă. Florile albastre se găsesc mai greu dar poţi face buchete din flori albe legate cu panglici mari albastre.
Verde şi maro – sunt două culori de toamnă, dar pot fi folosite şi vara, mai ales dacă ai norocul unei nunţi în aer liber. Poţi combina feţe de masă într-un verde pal, cu şerveţele oliv şi place carduri maro.
Negru şi alb – o combinaţie neaşteptată pentru o nuntă, dar cu atât mai originală. Negrul este întotdeauna elegant, inclusiv la nunţi, aşa că nu te sfii să-l foloseşti drept culoare dominantă.

Maro şi roz – rozul poate fi culoarea preferată a multor mirese, dar din păcate este prea feminină. Adaugă pete de maro închis pentru o notă de sobietate masculină.

Ce fel de soţ este în funcţie de zodie

Postura de soţ produce schimbări majore în comportamentul unui bărbat. În funcţie de zodie, poţi afla ce fel de soţ va fi iubitul tău şi la ce să te aştepţi în căsnicia cu el.a

   Am sa incep prin a descrie imaginea despre minunatul meu sot -

Rac

Bărbatul Rac se gândeşte de tânăr la căsătorie, pentru că este inclinat către viaţa de familie. Racul este genul de soţ care îţi aduce supa la pat când eşti răcită şi care îţi masează picioarele după o zi de muncă. Tandreţurile şi grija faţă de celălalt sunt obiceiuri comune într-o căsnicie pentru el. În carieră va fi mereu axat pe câştigurile financiare, pentru că este fericit atunci când îşi răsfaţă membrii familiei cu diverse luxuri.

Berbec

Bărbatul Berbec este un idealist, care, în ciuda exteriorului dur, are cele mai mari aşteptări atunci când intră într-o căsnicie. Te consideră femeia perfectă cu care vrea să trăiască până la adânci bătrâneţi. Ce să ai în vedere în căsnicia cu el? Este un copil mai mare uneori, aşa că are nevoie de multă atenţie. Altfel, tinde să devină gelos. Berbecul este genul de soţ pasional, cu iniţiativă, care nu te ţine în puf, dar îţi oferă surprize ocazionale care te atrag ca un magnet.

Taur

Se zice că Taurul este cel mai bun soţ din zodiac. Motivele? Taurul este un bărbat senzual în aşternut, care te doreşte la fel ca în prima zi şi te face să te simţi o soţie sexy. În plan emoţional este capabil să îţi ofere stabilitate, căci lui chiar îi plac relaţiile de interdependenţă, fiind fascinat de legătura căsătoriei. În plus, potrivit astrelor, Taurul este foarte orientat pe carieră, dorind să ofere familiei lui şi stabilitate financiară.

Gemeni

Bărbatul Gemeni are multe calităţi în postura de soţ, dar poate că cea mai importantă este aceea că ştie cum să comunice cu tine. Întotdeuana spune direct ce are pe suflet şi te face şi pe tine să te confesezi, oricare ar fi problema. În căsnicie este capabil să-ţi ghicească stările şi să-ţi anticipeze dorinţele. Tot el are abilitatea de a face fiecare moment unul deosebit. Se străduieşte să îţi ofere clipele de magie dinaintea căsătoriei.

Rac

Bărbatul Rac se gândeşte de tânăr la căsătorie, pentru că este inclinat către viaţa de familie. Racul este genul de soţ care îţi aduce supa la pat când eşti răcită şi care îţi masează picioarele după o zi de muncă. Tandreţurile şi grija faţă de celălalt sunt obiceiuri comune într-o căsnicie pentru el. În carieră va fi mereu axat pe câştigurile financiare, pentru că este fericit atunci când îşi răsfaţă membrii familiei cu diverse luxuri.

Leu

Pentru bărbatul Leu căsătoria este un pas pe care îl face atunci când totul este perfect, aşa că poate fi destul de greu de dus la altar. Pentru început, vrea să aibă o nuntă grandioasă.  În căsnicie, atitudinea egocentristă iese la suprafaţă, aşa că o să vezi că pune mult preţ pe cum îl tratezi în postura de soţ. Îţi va cere atenţie şi libertate în acelaşi timp, dar tot el te va răsfăţa cu momente romantice, care nu vor lăsa rutina să se instaleze.

Fecioară

Bărbatul Fecioară care se însoară trăieşte cu senzaţia că a descoperit o comoară care este numai a lui. Nu îşi va afişa însă în mod ostentativ bucuria. Preferă o nuntă restrânsă şi o căsnicie discretă, astfel că o soţie care „dă din casă” îl va îndepărta.  În căsnicie acest nativ îşi dă interesul, dar este genul de bărbat mai rece, care nu se manifestă cu sentimentalisme, după cum el le numeşte. Deşi veţi avea un cămin călduros, din care nu va lipsi nimic, e cazul să-l înveţi că o căsnicie nu are viitor fără puţin romantism.

Balanţă

Bărbatul Balanţă te va trata ca de la egal la egal. Nu este el genul care să te roage pe tine să îi calci cămăşile, ba chiar te va ajuta la treburile casnice, dacă vede că serviciul tău îţi acaparează mult timp. În căsnicia cu un bărbat Balanţă nu îţi va lipsi absolut nimic, pentru că el îţi îndeplineşte orice nevoie fără ezitări. Singurul lucru pe care trebuie să i-l accepţi este pofta lui de distracţie cu cât mai multe persoane... unele de sex feminin.

Scorpion

Atunci când păşeşte la altar Scorpionul îşi ia un anagajament pe viaţă. Are momente de intensitate raţională care se împletesc cu cele emoţionale, astfel că o căsnicie cu un Scorpion nu este pentru cele slabe de inimă. El se va asigura că veţi rămâne un cuplu de vis, oricâte responsabilităţi au apărut în peisaj. Problema este că Scorpionul are standarde ridicate şi obişnuieşte să critice ori de câte ori păşeşti greşit. Pentru acest nativ este foarte important să fii pe placul lui, aşa că e cazul să înveţi arta negocierii, dar şi pe cea a compromisului. 

Săgetător

Cu bărbatul Săgetător căsătoria nu este decât o formalitate, pe care o respectă mai degrabă de dragul partenerei. În  căsnicia cu el nu te aştepta la mari schimbări faţă de viaţa de cuplu obişnuită. Noua viaţă, cea de familie va fi una armonioasă doar dacă îl asiguri că nu l-ai legat de tine decât cu o hârtie. Nu este genul familist, care se face băiat de casă doar pentru că l-ai convins să te ia de soţie. În schimb, nici nu se culcă pe-o ureche, acum că i-ai jurat iubire veşnică. Va continua să îţi ofere experienţe noi şi palpitante.

Capricorn

Capricornul atribuie căsniciei aceeaşi importanţă pe care o atribuie şi vieţii profesionale. Se implică trup şi suflet pentru a avea o căsnicie de succes. La bine şi la rău, poţi conta pe sprijinul Capricornului. Totuşi, acest nativ poate ajunge să se consume prea tare, aşa că are nevoie de o soţie jucăuşă, care să-i echilibreze atitudinea disciplinată cu multă spontaneitate. Capricornul este un bărbat fidel, care preferă să îşi petreacă tot timpul liber cu soţia, atunci când nu urmează cursuri de perfecţionare profesională.

Vărsător

Vărsătorului îi este greu să îşi asume rolul de soţ, căci îi este frică să nu îşi piardă propria identitate. Mulţi Vărsători nu înţeleg rostul unei tradiţii precum căsătoria şi asta pentru că aceşti nativi sunt firi originale, orientate către neconvenţional. Totuşi, din respect şi adoraţie pentru cea care l-a cucerit, Vărsătorul va intra şi el în acest joc. În căsnicie nu consideră că a devenit stăpânul tău, ci, dimpotrivă, îţi oferă aceeaşi libertate. Va rămâne mereu cerebral, cu o viziune practică şi matură, aşa că nu vei avea parte de scene în care îşi împachetează lucrurile şi pleacă.

Peşti

Bărbatul Peşti îşi poartă cu mândrie verigheta şi vede mai mult partea spirituală a căsătoriei, decât pe cea legală. Te va prezenta cu entuziasm drept soţia lui. În cămin bărbatul Peşti trebuie să fie mai pragmatic, căci firea sa visătoare îl face să pară dezorganizat şi neglijent cu privire la viitor. Pe de cealaltă parte, acest nativ îşi păstrează calmul în aproape orice situaţie, nefiind genul care să ridice tonul sau care să se manifeste exagerat când este furios. Are nevoie de încurajările soţiei în plan personal şi profesional, aşa că nu te feri să i le acorzi.


duminică, 16 iunie 2013

Gheata carbonica la nunta


       Nunta este cel mai frumos si cel mai important eveniment din viata oricarui cuplu. Acest eveniment trebuie sa fie unul memorabil, atat pentru mire si mireasa cat si pentru invitatii acestora, care peste ani, isi vor aminti de acea nunta ca fiind o nunta speciala. Toate miresele isi doresc o nunta ca in povesti, in care lucrurile inconjuratoare sa nu se supuna legilor fizicii, unde dragostea si emotia momentului sa fie atotputernice. 


   Daca iti doresti si tu ca atunci cand vei fi mireasa sa dansezi alaturi de alesul inimii deasupra unor norisori, intr-o atmosfera de basm, atunci contacteaza-ne acum si noi va indeplinim dorinta. Toate aceste lucruri sunt posibile utilizand efecte speciale cu gheata carbonica. 
 
  Valsul mirilor este primul vostru dans in calitate de sot si sotie. Este cel mai important moment al unei nunti, de aceea trebuie sa fie un moment special.  Cel mai important efect in cadrul organizarii unei nunti de succes este fumul greu cu gheata carbonica. Acest moment magic ramane in amintirile tuturor prezenti, fiind cel mai urmarit si fotografiat moment al nuntii. 

    In cazul in care va perminte locatia sa folositi si artificii de interior, impreuna cu fum greu cu gheata carbonica, aceste doua efecte sunt combinatia perfecta.

   Cel mai important moment al serii este deschiderea petrecerii cu primul dans, valsul mirilor. Este cel mai urmarit moment al serii, fiind privit cu multa atentie de catre toti invitatii.  Cel mai important efect in cadrul organizarii unei nunti de succes este fumul greu cu gheata carbonica in combinatie cu vulcanii reci de interior astfel ringul de dans se transforma intr-o scena de basm in care mirele alaturi de mireasa danseaza pe norisori. Acest moment magic ramane in amintirile tuturor prezenti fiind cel mai filmat si fotografiat moment al nuntii. Daca doriti sa va impresionati invitatii atunci cu siguranta aveti nevoie de GHEATA CARBONICA.