miercuri, 16 ianuarie 2013

Mărturiile de nuntă - idei originale şi ieftine


 
Dacă n-ai găsit încă mărturii pe gustul tău, originale, frumoase şi utile, noi îi dăm câteva idei care, cu bani puţini îi vor surprinde plăcut pe invitaţii tăi.
Vrei să le mulţumeşti invitaţilor pentru participarea la nuntă oferindu-le o mică atenţie. Dar n-ai vrea să fie aceeaşi atenţie pe care le-au oferit-o alte şase perechi de miri. Bomboanele sunt prea banale, cristalele sunt prea scumpe, cu o poză a voastră n-are avea ce să facă... şi tot aşa, fiecare idee este dată la o parte.

E o problemă cu care se confruntă multe mirese, dornice să facă ceva special pentru invitaţi. Dacă şi tu eşti una din ele, noi îţi oferim câteva idei originale pentru mărturii unice.

Făcut de mâna ta


Cum şi banii - nu numai ideile - sunt o problemă în perioada asta, mărturiile hand made ar putea fi o idee minunată. Ce-ai putea să faci? Nişte fursecuri ar fi perfecte, doar mâncarea le place tuturor, nu? Dacă ai un pic de talent şi mult timp la dispoziţie poţi încerca să creezi bijuterii din mărgeluţe sau brăţări din noduri – găseşti pe internet instrucţiuni.

Semne de carte, rame foto, magneţi de frigider, sunt doar câteva lucrurile pe care le poţi face singură pentru invitaţii tăi, iar ca materii prime poţi folosi mărgeluţe, scoici, flori uscate, cristale şi orice îţi trece prin cap.

Nu uita să legi de mărturii câte un bileţel prin care îţi anunţi invitaţii că au primit un obiect unicat, realizat de tine.

Mărturii ecologice


Tot mai mulţi oameni sunt preocupaţi, cel puţin la nivel teoretic, de ecologie şi tot ce ţine de ea. În loc să le oferi nişte mărturii din plastic pe care le vor arunca in două zile, de ce nu le-ai oferi ceva viu? Nu ne referim la animăluţe, ci la plante. Dacă plantele în ghiveci sunt prea scumpe pentru bugetul tău, pune în săculeţi cîţiva bulbi sau seminţe de flori, urmând ca, odată ajunşi acasă, invitaţii să le planteze într-un ghiveci.

Nu uita să menţionezi pe un bileţel ce fel de seminţe sunt şi cum se îngrijesc plantele respective.

Bilete la loto



Nici preţul şi nici deranjul din partea ta nu sunt mari. Dă fuga la cea mai apropiată agenţie loto, cumpără lozuri în plic sau bilete răzuibile şi ai scăpat de grija mărturiilor. Invitaţii vor aprecia ideea ingenioasă, se vor distra încercându-şi norocul şi în plus vor avea şansa de a câştiga un premiu. Dacă unul din ei va pune mâna pe o sumă de bani, cu siguranţă nu va uita niciodată nunta ta.

Tombolă cu premii în loc de mărturii


Mergând tot pe ideea de noroc, poţi organiza pentru invitaţii tăi o tombolă. Astfel, mărturiile nu vor fi toate la fel, iar cel mai norocos va putea să primeasca un premiu mai substanţial, de exemplu un voucher la spa sau la un restaurant romantic. Printre premii mai poţi adăuga bijuterii, bilete la cinema, cosmetice şi alte obiecte mici, dar utile. Totul e să ai imaginaţie şi să-ţi permiţi cheltuiala.

În timpul petrecerii de nuntă, organizează o extragere sau aşază toate premiile pe o masă, urmând ca fiecare invitat să-l caute pe cel al cărui număr se regăseşte pe biletul său. Astfel adaugi la petrecerea ta elementul surpriză şi le dai tuturor ocazia să câştige.

Donaţii în numele invitaţilor


Pentru că invitaţii tăi au probabil tot ce le trebuie, iar un cristal sau nişte bomboane nu i-ar îmbogăţi cu nimic, gândeşte-te la cei mai puţin norocoşi. Alege o fundaţie a cărei activitate ţi se pare interesantă şi fă o donaţie în numele tuturor invitaţilor tăi. Cele câteva sute de lei pe care le-ai cheltui cu mărturiile pot fi o sumă mică pentru tine, dar pentru alţii ar puta fi o adevărată mană cerească.

În loc de mărturii, aşază pe masă biletele în care îi anunti despre aceste donatii si ii pui la curent cu activitatea ONG-ului respectiv. Eventual poţi ataşa şi poze cu beneficiarii donaţiei – copii săraci, copacii plantaţi cu acei bani, animale salvate, etc.

Buget zero – bilet de mulţumire în loc de mărturii


Nu ţi-au mai rămas bani deloc pentru marturii? Nicio problemă, se găsesc idei şi pentru bugete inexistente. Una dintre ele ar fi un bileţel de mulţumire scris de mână – e mai intim – pentru fiecare invitat în parte. E adevărat că ai ceva de scris şi în plus va trebui să-ţi vină câte o idee pentru fiecare persoană. Mizează pe amintiri comune, evenimente pe care le-aţi trăit împreună, situaţii în car einvitatul respectiv te-a ajutat, jocurile din copilarie pentru prieteni vechi etc. Unde e cazul poţi să ataşezi o poză cu tine şi cu invitatul respectiv.

Dacă biletele nu ţi se par îndeajuns de bune, fă câte o înregistrare video pentru fiecare invitat în parte. Din nou, va trebui să compui textul şi probabil că totul va dura ceva timp. Dacă nu ţi-au mai rămas bani nici măcar de CD-uri, trimite-le filmuleţele pe mail şi anunţă-i, în timpul petrecerii că vor găsi ceva în căsuţa de e-mail când ajung acasă.

Idei originale si cu bani putini pentru marturiile de nunta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu